Evenementen & Verenigingen

News

Red het vredegerecht in Oudergem!

De federale regering heeft besloten om het vredegerecht in Oudergem te sluiten.

Meer

Vernieuwing van de voetpaden : Liévin Verstraetenstraat

Wij hebben de eer u te laten weten dat de vernieuwingswerken van de voetpaden in de Liévin VERSTRAETENSTRAAT op 20 maart 2017 zullen aanvangen.  Deze werken zullen, behalve slechte weersomstandigheden, ongeveer een maand duren.

Meer

Vacature : assistant administratif pour le service Emploi

La Commune d’Auderghem souhaite engager un assistant administratif pour le service Emploi (m. - f.).

Meer

Telen in de stad

Zin om te moestuinieren in de stad ? Zin om uw eigen fruit en groenten te telen, in uw tuin, op uw balkon of aan de voet van je woonst, de mogelijkheid bestaat een deel van je voeding te produceren !

Meer

GPDO - Oudergem zegt "neen" tegen de iconische torens en "ja" tegen de vervanging van het viaduct Herrmann-Debroux door een stadsboulevard

Het openbaar onderzoek naar het nieuwe stadsontwerp, "Gewestelijk Plan voor Duurzame Ontwikkeling" (GPDO) genoemd, werd afgerond op maandag 13 maart. Terwijl er op het niveau van het Gewest maar weinig animo lijkt te zijn, geldt dit niet voor de gemeente Oudergem. Tijdens het onderzoek organiseerde de gemeente twee informatievergaderingen waaraan meer dan 600 personen hebben deelgenomen .

Meer

8 maart, internationale dag van strijd voor vrouwenrechten: ieder woord telt!

Elk jaar opnieuw is 8 maart wereldwijd een bijzondere en belangrijke dag. Deze datum staat in het teken van de felle strijd die is gevoerd door duizenden onderdrukte, uitgesloten en uitgebuite vrouwen. Aan het begin van de twintigste eeuw ontstaat er een gespannen klimaat: we bevinden ons binnen een context van opstand en verzet waarbij vrouwen van over de hele wereld zich verenigen om op te komen voor hun rechten. Ze strijden verder voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen, zetten stemrecht op de politieke agenda en eisen betere arbeidsomstandigheden.

Meer

100% Nanas, 100% Impro

C’est un café, mais pas que ! Il y a également une scène où se produisent régulièrement des troupes de théâtre d’improvisation et des musiciens.

Meer

Par(KUNST) is genomineerd voor de « Awards.Brussels »

Dit event is genomineerd voor de « Brussels Awards» in de categorie « Most noted exhibition 2016 ».

 

Meer

GPDO - Tweede informatiesessie

Om u goed te informeren organiseren wij een tweede informatiesessie over GPDO op 28 februari 2017 om 20u00

Meer

Vogelgriep: versoepeling van de preventieve maatregelen

Hoewel het risico op besmetting met vogelgriep nog steeds aanwezig is, versoepelt het Voedselagentschap vanaf 1 maart enkele van de verplichte voorzorgsmaatregelen.

Meer